Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa para tamal
- 250 g de harina de maíz nixtamalizado (p.ej. Maseca)
- 125 g de manteca de cerdo
- 1 cdita de polvo para hornear
- ½ cdita de sal fina
- 185 g de caldo de pollo
Chiles rellenos
- 200 g de carne de cerdo tipo chilorio (enlatado o en bolsa)
- 8 chiles poblanos chicos
- 16 hojas de maíz para tamal remojadas
- 1200 g de agua
Caldillo de jitomate
- 300 jitomate
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- ½ cdita de pimienta negra recién molida
- 1 rama de epazote
- 300 g de frijoles negros cocidos y el caldo de los frijoles
- 125 g de crema ácida, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1771.4 kJ / 421.8 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Błonnik
- 6.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tradicional sopa de fideo
35min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1 Std.
Sopa de tortilla
40min
Nopales al guajillo TM6
35min
Caldillo de tomate al chipotle
30 Min
Quesadillas de chicharrón prensado
30 Min
Mole de olla vegano
45min
Chicharrón en salsa verde
35min
Chicharrón en salsa verde
35min
Caldo de camarón
40min
Chilaquiles divorciados
1 Std.
Panuchos de cochinita pibil
35min