Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa para tamal
- 250 g de harina de maíz nixtamalizado (p.ej. Maseca)
- 125 g de manteca de cerdo
- 1 cdita de polvo para hornear
- ½ cdita de sal fina
- 185 g de caldo de pollo
Chiles rellenos
- 200 g de carne de cerdo tipo chilorio (enlatado o en bolsa)
- 8 chiles poblanos chicos
- 16 hojas de maíz para tamal remojadas
- 1200 g de agua
Caldillo de jitomate
- 300 jitomate
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- ½ cdita de pimienta negra recién molida
- 1 rama de epazote
- 300 g de frijoles negros cocidos y el caldo de los frijoles
- 125 g de crema ácida, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1771.4 kJ / 421.8 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Błonnik
- 6.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40min
Salsa de molcajete
10 min
Chicharrón en salsa verde
35 Min
Salsa verde cocida
30min
Chile manzano en vinagre
10 min
Esquites de feria
25 min
Gelatina de queso y piña
4h
Salsa roja de molcajete
10 min
Arroz al chile serrano y epazote
2u. 40min
Tamal de cazuela
1h 30min
Chiles jalapeños en escabeche
40min
Tamales de pollo y salsa verde
2h