Chiles rellenos de tamal

Chiles rellenos de tamal

4.0 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porciones

Składniki

Masa para tamal
  • de harina de maíz nixtamalizado (p.ej. Maseca)
    250 g
  • de manteca de cerdo
    125 g
  • de polvo para hornear
    1 cdita
  • de sal fina
    ½ cdita
  • de caldo de pollo
    185 g
Chiles rellenos
  • de carne de cerdo tipo chilorio (enlatado o en bolsa)
    200 g
  • chiles poblanos chicos
    8
  • hojas de maíz para tamal remojadas
    16
  • de agua
    1200 g
Caldillo de jitomate
  • jitomate
    300
  • de sal fina o al gusto
    1 cdita
  • de pimienta negra recién molida
    ½ cdita
  • de epazote
    1 rama
  • de frijoles negros cocidos y el caldo de los frijoles
    300 g
  • de crema ácida para servir
    125 g

Wartości odżywcze na 1 porción

Kalorie 421.8 kcal / 1771.4 kJ
Białko 12.6 g
Tłuszcz 23.9 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 6.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...