Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa<br>
-
85
g de manteca vegetal, a temperatura ambiente
lub 85 g de manteca de cerdo, a temperatura ambiente - 600 g de harina de maíz para tamales
-
600 - 650
g de agua tibia y 1 cda de concentrado de caldo de verduras (ver tip)
lub 600 - 650 g de caldo de pollo, tibio (ver tip) - 1 ½ cditas de sal
- 1 ½ cditas de polvo para hornear
Salsa verde y verduras<br>
- 500 g de tomate verde
- 2 dientes de ajo, pelados
- 100 g de cebolla, en trozos
- 3 chiles serranos, sin tallo
- 300 g de agua
- 1 cdita de sal, o al gusto
- ½ cdita de azúcar
- 200 g de calabacitas, en bastones o cubitos
- 75 g de cebolla, en gajos (1 cm)
- 100 g de granos de elote blanco
- 100 g de rajas de chile poblano
Armado
- aceite vegetal, el necesario para engrasar
- 100 g de crema ácida, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1877 kJ / 447 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 554 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40min
Pastel azteca
1h 20min
Chicharrón en salsa verde
35min
Salsa verde cocida
30min
Tamal de cazuela con rajas
1小时
Pozole Rojo
1 Std. 30 Min
Tamales rancheros
2 Std.
Rosca de reyes
4u.
Chicharrón en salsa verde
35min
Tamales sonorenses
2 Std.
Panuchos de cochinita pibil
35min
Tamales de pollo y salsa verde
2 Std.