Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa<br>
-
85
g de manteca vegetal, a temperatura ambiente
lub 85 g de manteca de cerdo, a temperatura ambiente - 600 g de harina de maíz para tamales
-
600 - 650
g de agua tibia y 1 cda de concentrado de caldo de verduras (ver tip)
lub 600 - 650 g de caldo de pollo, tibio (ver tip) - 1 ½ cditas de sal
- 1 ½ cditas de polvo para hornear
Salsa verde y verduras<br>
- 500 g de tomate verde
- 2 dientes de ajo, pelados
- 100 g de cebolla, en trozos
- 3 chiles serranos, sin tallo
- 300 g de agua
- 1 cdita de sal, o al gusto
- ½ cdita de azúcar
- 200 g de calabacitas, en bastones o cubitos
- 75 g de cebolla, en gajos (1 cm)
- 100 g de granos de elote blanco
- 100 g de rajas de chile poblano
Armado
- aceite vegetal, el necesario para engrasar
- 100 g de crema ácida, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1877 kJ / 447 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 554 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40min
Carnitas de atún
40min
Uchepos de elote (Black Diamond)
45 min
Cochinita pibil
4h
Chicharrón en salsa verde
35min
Tamal de cazuela con rajas
1u.
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30min
Rajas con queso
25min
Tamales de pollo y salsa verde
2u.
Pozole Rojo
1h 30 min
Panuchos de cochinita pibil
35min
Esquites de feria
25min