Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 400 g di farina tipo 00
- 4 uova (60 g l'una)
- 10 g di olio di oliva
Ripieno
- 80 g di prosciutto cotto
- 50 g di prosciutto crudo
- 250 g di ricotta fresca
- 1 cucchiaio di prezzemolo fresco spezzettato
- 60 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 1 pizzico di noce moscata
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
Terminare la preparazione
- acqua bollente q.b.
- sale q.b.
- Parmigiano reggiano grattugiato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1913.5 kJ / 457.3 kcal
- Białko
- 24.5 g
- Węglowodany
- 52.4 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panzerotti gustosi ai peperoni
1 godz. 50 min
Rosette al prosciutto cotto e formaggi
1h 30min
Ravioli di patate e gamberi
1h 20min
Cappellacci di sfoglia al basilico con ripieno di seppie
1h 5min
Cannelloni al radicchio rosso e taleggio
1h 35min
"Uccellini scappati"
40min
Tartufo al cioccolato
11h 20min
Mini croissant con pancetta affumicata
2h
Girandole di magro
1h 5min
Tagliatelle paglia e fieno con ragù di agnello
2h
Ravioli luganega e porcini
2h
Casoncelli ripieni di salsiccia e patate
1h 30min