![Paris-Brest salato con crema al Parmigiano reggiano e melagrana Paris-Brest salato con crema al Parmigiano reggiano e melagrana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C17A7A5C-B6EA-46D4-9DBA-C9609D969163/Derivates/37beea3f-3f34-436e-9970-de6204fe2aaa.jpg)
Wersje kompatybilne
Paris-Brest salato con crema al Parmigiano reggiano e melagrana
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 250 g di acqua
- 100 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 150 g di farina tipo 00
- 4 uova
Crema al Parmigiano reggiano
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 300 g di latte intero
- 3 tuorli
- 30 g di amido di mais
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 20 g di burro a pezzi
- 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Terminare la preparazione
- chicchi di melagrana
- grani di pepe rosa
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1116.4 kJ / 266.8 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 13.4 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 168.8 g
- Sód
- 188.9 mg
Alternatywne przepisy
Charlotte al pandoro e spumante
4 godz. 50 min
Tartellette cocco e mandorle con curd alle arance
2 Std.
Pasta Choux
2 Std.
Crêpes agli asparagi e salmone
2 Std. 30 Min
Cannoli di asparagi e prosciutto
55 Min
Lanterna di frolla
1 Std. 30 Min
Slitta di Natale di pan di zenzero
25h 30min
Costolette di agnello in crosta
2 Std. 30 Min
Piccole pastiere
2 Std.
Crostatine al limoncello
2h 35min
Bignè a sorpresa
2 Std.
Zeppole di San Giuseppe
1 Std. 50 Min