Wersje kompatybilne
Paris-Brest salato con crema al Parmigiano reggiano e melagrana
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 250 g di acqua
- 100 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 150 g di farina tipo 00
- 4 uova
Crema al Parmigiano reggiano
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 300 g di latte intero
- 3 tuorli
- 30 g di amido di mais
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 20 g di burro a pezzi
- 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Terminare la preparazione
- chicchi di melagrana
- grani di pepe rosa
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1116.4 kJ / 266.8 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 13.4 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 168.8 g
- Sód
- 188.9 mg
Alternatywne przepisy
Pastiera
15 Std.
Piccoli pandori con gocce di frutta
10 Std.
Chiffon cake alla vaniglia con crema al latte
5h
Paris Brest
3h 30min
Parigina
3h 30min
Pasta choux
2 Std.
Pasta Choux
2 Std.
Dessert di Capodanno alla melagrana
1 godz.
Pizza romana scomposta
3 godz. 20 min
Ganache al cioccolato bianco
12 Std. 20 Min
Ganache al cioccolato
12 Std. 20 Min
Zeppole di San Giuseppe
1h 50min