Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 400 g di farina tipo 0 + q.b.
- 4 uova (60 g cad.)
Ripieno
- 50 g di pane di segale casereccio
- 2 cucchiai di prezzemolo fresco
- 50 g di formaggio Montasio a pezzi
- 50 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 30 g di cedro candito
- 700 g di acqua
- 2 pizzichi di sale
- 500 g di spinaci freschi in foglia
- 100 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 50 g di uvetta sultanina, ammollata e strizzata
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 1 uovo (da 60 g)
- 1 cucchiaino di zucchero
Terminare la preparazione
- burro fuso a piacere
- zucchero q.b.
- formaggio Montasio grattugiato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 723.5 kJ / 356.4 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 46.3 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa verde peruviana (di Lorenzo Biagiarelli)
10 min
Éclair all'arancia
7 Std.
Gnocchi alle ortiche
1h 10 min
Pizza quattro stagioni
1h 30min
Biscuits and Gravy
1h 30min
Éclair vaniglia e cocco
Nessuna valutazione
Zuppa di funghi e paprika
30min
Mini brioche al paté di petto d’anatra
22h 30 min
Bicchierini di cassata
30min
Pizza ai quattro formaggi
1h 40min
Ficelles picardes
1h 25min
Pizza capricciosa
1h 35min