Urządzenia i Akcesoria
Sos beszamelowy (bez alergenów)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
580 g
Składniki
-
500 g napoju owsianego
-
50 g skrobi kukurydzianej
-
30 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
218.6 mg
Białko
2.2 g
Kalorie
503.1 kJ /
120.3 kcal
Tłuszcz
6.3 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
14.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DLA ALERGIKÓW
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Beszamel – 1100 ml
15 min
Beszamel – 600 ml
15 min
Ciasto kruche wytrawne
5 min
Bezglutenowy spód do tarty
35 min
Wegański torcik na zimno z brzoskwiniami i malinami
4 godz.
Farinata - włoski placek z ciecierzycy
1 godz. 30 min
Weganella-wegańska mozarella
6 godz. 20 min
Czarne ravioli z rybnym farszem
1 godz. 45 min
Klopsy z seitana z sosem kaparowym
1 godz. 30 min
Sos pomidorowy Aurora
20 min
Szybki sos beszamelowy
10 min
Sos beszamelowy
15 min