Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g beterraba cozida cortada em fatias muito finas (0,3 cm aprox.)
- 150 g sumo de limão (3 unid. aprox.)
- 300 g queijo de cabra
- 200 g queijo-creme
- 5 pés de tomilho, só as folhas
- 10 g cebolinho picado
- 1 c. chá de orégãos
- 1 pitada de pimenta
- 75 g noz
- 10 folhas de salva fresca
- 30 g açúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 864 kJ / 207 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bananas da Madeira com molho de caramelo e especiarias
1 Std. 50 Min
Rosbife com batata-doce e molho remoulade
1u. 30min
Creme inglês
10 Min
Creme de cogumelos
1h 20min
Focaccia com azeitona e alecrim
72 Std.
Ostras no forno
20 min
Creme de cogumelos
30min
Ilhas flutuantes
40 min
Tulipas com gelado de praliné
9h
Patê de feijão-verde
45min
Piza com azeite de ervas aromáticas e burrata
1h 20min
Massa com pesto de espargos
35 min