Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'amandes émondées
- 200 g de sucre en poudre
- 30 g d'eau de fleur d'oranger
- 1 pincée de sel
- 85 g de beurre fondu
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- 8 feuilles de brick
- 1 œuf battu
- 100 g de miel préalablement tiédi
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1326.4 kJ / 318.8 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cornes de gazelle
1h
Pains turcs
2h 15min
Crevettes à la chermoula
40min
Sfouf
2sa 55 dk
Cornes de gazelle à la rose
45 min
Cornes de gazelle, vanille et fleur d'oranger
1h 15min
Pastilla
2h 20min
Briouats aux amandes, miel et graines de sésame
2hod.
Pain pide (pain turc)
2hod.
Brochettes de kefta
55min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2h 15min
Naans au fromage
2 Std. 25 Min