Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'amandes émondées
- 200 g de sucre en poudre
- 30 g d'eau de fleur d'oranger
- 1 pincée de sel
- 85 g de beurre fondu
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- 8 feuilles de brick
- 1 œuf battu
- 100 g de miel préalablement tiédi
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1354.4 kJ / 323.7 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 28.6 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 67.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain pide (pain turc)
2 Std.
Cornes de gazelle, vanille et fleur d'oranger
1hod. 15min
Ghoribas à la noix de coco
20 Min
Cornes de gazelle à la rose
45 Min
Patoudas (biscuits fourrés aux fruits secs)
1h 10min
Pains turcs
2h 15 min
Man'ouché libanais au bœuf et au zaatar
1 godz. 45 min
Tajine de veau aux amandes
1hod. 15min
Pains au beurre d'herbes
1hod.
Pain farci à la mozzarella
45 Min
Briouats aux amandes, miel et graines de sésame
2 Std.
Ghoribas marocains
35 Min