Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
800
g de tomate entero en conserva (escurrido)
lub 800 g de tomate pelado - 70 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharada de azúcar
- 1 cucharadita de sal
- ½ cucharadita de orégano seco
- 3 - 4 ramitas de albahaca fresca picada (solo las hojas, 20 g)
- 3 berenjenas cortadas en rodajas de 5 mm
- 100 g de queso parmesano rallado
- 150 g de queso mozzarella
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1160 kJ / 344 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata de brócoli con hierbas aromáticas
30 min
Moussaka de lentejas
2 godz. 20 min
Quiche de espinacas y feta con pasta filo
45 min
Berenjenas rellenas con huevo
1 godz.
Berenjenas a la parmesana
1 Std. 20 Min
Costrada de espinacas y queso feta
1 godz.
Ratatouille (Ratatouille) - Francia
1 Std. 20 Min
Moussaka griega
1hod. 5min
Huevos a la florentina
40 min
Cake de tomates secos, gorgonzola y beicon
2 godz. 30 min
Hojaldres con berenjena
40 min
Quiche de cebolla
1 godz.