Berenjenas a la parmesana

Berenjenas a la parmesana

4.7 1.2K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 raciones

Składniki

  • 800 g de tomate entero en conserva (escurrido)
    800 g de tomate, pelado
  • 70 g de aceite de oliva virgen extra
  • 1 cucharada de azúcar
  • 1 cucharadita de sal
  • ½ cucharadita de orégano seco
  • 3 - 4 ramitas de albahaca fresca picada (solo las hojas, 20 g)
  • 3 berenjenas cortadas en rodajas de 5 mm
  • 100 g de queso parmesano rallado
  • 150 g de queso mozzarella

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 344 kcal / 1160 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...