Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g chicken thighs, with skin and bone, cut in pieces (4 cm x 4 cm)
- 5 dried chillies
- 1 tbsp coriander seeds
- 2 tsp cumin seeds
- 1 tbsp black peppercorns
- 1 tsp fennel seeds
- 5 garlic cloves
- 15 g fresh ginger, sliced
- 2 tsp tamarind paste, seedless
- 5 tbsp water
- ¼ tsp ground turmeric
- 3 tbsp yoghurt
- 2 tsp lemon juice
- 1 ½ tsp salt
- 1 onion, cut in quarter
- 60 g ghee
- 2 sprigs curry leaves, deveined
- 2 tsp jaggery sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1965 kJ / 470 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 218 mg
Alternatywne przepisy
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 min
Prawn Biryani
1h 15min
Malabar Prawn Curry
1h 25min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Ghee Rice
1h 15min
Nasi Arab (Arabian Rice)
45 min
Vegetable Sambar
35 min
Rasam
20 min
Mutton Peratal
1h 25min
Daging Kicap Meletup (Spicy Soy Beef)
45 min
One Pot Chicken Rice
50min
Biryani-style rice
1h 5min