Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g urad dhall (black lentils)
- 2650 g water
- 2 tsp fenugreek
- 450 g rice
- 1 tsp salt, adjust to taste
- gingelly oil, for greasing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 253 kJ / 61 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1 mg
Alternatywne przepisy
Thosai (Rice and Lentil Pancakes)
9h 10min
Chapatis
1 godz.
Fresh coconut chutney
10 min
Mint and peanut chutney
35min
Paal Appam
9h 30min
Sambhar (Vegetable Dhall)
50min
Potato Peratal
40min
Puri
35min
Vegetable Sambar
35min
Savoury semolina
15 Min
Dosa with spiced potato filling
17h 40min
Rasam
20min