冬瓜海带汤、鲜菇豆腐和清蒸花蔬

冬瓜海带汤、鲜菇豆腐和清蒸花蔬

3.0 3 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 人份

Składniki

清蒸花蔬
  • 胡萝卜 切片(厚约0.2厘米)
    50 克
  • 西兰花 去梗,切小朵
    100 克
  • 新鲜黑木耳 去蒂头,切片
    50 克
  • ¼ 茶匙
  • 白胡椒粉
    ⅛ 茶匙
  • 麻油
    1 汤匙
鮮菇豆腐
  • 新鲜综合菇类 (如:鸿禧菇,白玉菇),去根部、切段
    80 克
  • 素蚝油
    30 克
  • 日本豆腐 切片
    300 克
  • 枸杞 以清水稍微沖洗
    1 茶匙
冬瓜海带汤
  • 切片
    20 克
  • 冬瓜 去皮去籽、切片(厚约1.5厘米)
    500 克
  • 海带结 以清水稍微沖洗
    50 克
  • 800 克
  • 米酒
    100 克
  • ½ 茶匙

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 8 g
Kalorie 465.4 kJ / 111.2 kcal
Tłuszcz 3.8 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...