![Kabocha Sage Risotto Kabocha Sage Risotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9557C08D-7762-421B-BD04-9494E85B1680/Derivates/B2569DD8-F5BF-4479-9235-A032E3FE226A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz Parmesan cheese, in pieces
- 1 lemon, thin peel only, no pith
- 16 oz kabocha squash, diced (¼ in.), divided
- 4 oz yellow onions, in pieces
- 2 garlic cloves
- 1 oz olive oil
- 1 tsp dried sage
- 1 tsp salt
- 10 oz Arborio rice
- 2 oz dry white wine
- 28 oz water
- 1 heaping tbsp vegetable stock paste
- 2 oz crème fraîche
- fresh sage leaves, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1387 kJ / 332 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto with Parmesan Cheese
30min
Pumpkin Soup with Crispy Chickpeas
1h
Lentil Mushroom Stroganoff
55min
Rosemary Polenta with Mushrooms
1 godz. 40 min
Butternut Squash Coconut Curry
40min
Buckwheat and Butternut Squash Risotto
35min
Curry, Ginger Kabocha Squash Soup
50min
Black Bean Soup with Parmesan Crisps
55min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25min
Cauliflower Artichoke Cheese Bake
1h 10min
Leek and Potato Soup
40min
Risotto with Spinach and Peas
30min