![Artichoke and Butterbean Dip Artichoke and Butterbean Dip](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a18f0e59-9551-447e-8f01-6c0308c4a608/Derivates/36b73b18-e66a-48e3-8123-96853dcd03f6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 ½ oz artichoke hearts
- 1 garlic clove
- 8 oz canned butter beans, drained and rinsed (approx. 1 x 15.5 oz can)
- ½ tsp ground cumin
- ½ oz lemon juice
- 4 oz plain yogurt, unsweetened
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 4 oz
- Kalorie
- 170.6 kJ / 40.8 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 139.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baba Ghanoush
1h 30min
Red Pepper Spanish "Tortilla" with Olive Tapenade
55 min
White Bean and Feta Dip
5 min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
40p
Caponata
50 Min
Roasted Red Pepper Aioli
20p
Gazpacho
1 Std. 15 Min
Minestrone
45min
Rosemary Polenta with Mushrooms
1 Std. 40 Min
Lentil Moussaka
2 Std. 20 Min
Basil Pesto
10p
Artichokes with Garlic Tarragon Butter
40p