Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dumplings
- 50 g Cheddar cheese, cut in pieces
- 4 sprigs fresh parsley, leaves only
- 140 g plain flour
- 20 g butter
- 1 tsp baking powder
- ¼ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 40 g milk
- 1 medium egg
Stew
- 70 g plain flour
- ¾ tsp fine sea salt
- ¾ tsp ground black pepper
- 800 g stewing steak, cut in pieces (5 cm)
- 45 g olive oil
- 150 g onions, quartered
-
1
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 tsp beef stock paste, homemade - 1 dried bay leaf
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 500 g water
- 500 g ale
- 150 g button mushrooms, quartered
- 100 g carrots, sliced (5 mm)
- fresh parsley, leaves only, for garnishing (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2994 kJ / 716 kcal
- Białko
- 56.5 g
- Węglowodany
- 51.5 g
- Tłuszcz
- 31.5 g
Alternatywne przepisy
Sausage and Bacon Casserole
50min
Chicken and Leek Pie
1 Std. 20 Min
Cottage Pie
1 Std. 10 Min
Shepherd's Pie
1h 40min
Cornish Pasty
1 Std. 30 Min
Toad in the Hole
1 Std.
Coronation Chicken
30min
Beef and Beer Pie
1h 40min
Chipotle Chilli Beef Cobbler
2h 10min
Steak Provençal Pie
2h 15min
Beef in Stout
1h 40min
Yorkshire Pudding
1 Std.