Beef, Ale and Dumpling Stew

4.4 176 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
4 portions

Składniki

Dumplings
  • Cheddar cheese cut in pieces
    50 g
  • fresh parsley leaves
    4 sprigs
  • plain flour
    140 g
  • butter
    20 g
  • baking powder
    1 tsp
  • fine sea salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • milk
    40 g
  • medium egg
    1
Stew
  • plain flour
    70 g
  • fine sea salt
    ¾ tsp
  • ground black pepper
    ¾ tsp
  • stewing steak cut in pieces (5 cm)
    800 g
  • olive oil
    45 g
  • onions quartered
    150 g
  • beef stock cube (for 0.5 l) crumbled
    1
    1 tsp beef stock paste, homemade, crumbled
  • dried bay leaf
    1
  • fresh thyme leaves
    4 sprigs
  • water
    500 g
  • ale
    500 g
  • button mushrooms quartered
    150 g
  • carrots sliced (5 mm)
    100 g
  • fresh parsley leaves (opcjonalnie) for garnishing

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 716 kcal / 2994 kJ
Białko 56.5 g
Tłuszcz 31.5 g
Węglowodany 51.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...