Lasagne Bolognese

Lasagne Bolognese

4.3 107 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut in pieces (3 cm)
    100 - 200 g
Bolognese Sauce
  • mixed vegetables (celery stalk, carrots and onions), cut in pieces
    200 g
  • extra virgin olive oil
    40 g
  • mixed minced meat (half pork and half beef)
    800 g
  • dry white wine
    100 g
  • tinned chopped tomatoes
    300 g
  • fine sea salt to taste
    1 - 1 ½ tsp
  • ground black pepper to taste
    ½ - 1 tsp
Béchamel Sauce
  • milk
    1000 g
  • unsalted butter diced
    80 g
  • plain flour
    100 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground nutmeg
    1 - 2 pinches
Assembly
  • unsalted butter for greasing and topping
  • dried lasagne pasta sheets approx. 12 sheets (10 cm x 20 cm)
    250 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 906.9 kcal / 3794.4 kJ
Białko 46.7 g
Tłuszcz 53.9 g
Węglowodany 58.9 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 23.7 g
Sód 1446.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...