Poulet aux herbes et salade d'haricots blancs avec pesto de roquette

Poulet aux herbes et salade d'haricots blancs avec pesto de roquette

4.6 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

Cuisse de poulet aux herbes
  • cuisses de poulet, avec os et peau
    4
  • de sel
    1 c. à café
  • gousses d'ail
    3
  • de piment, sec, en flocons (opcjonalnie)
    ½ c. à café
  • citrons zeste et jus
    1 - 2
  • d'huile d'olive
    30 g
  • du persil frais (env. 5 g)
  • de coriandre fraîche les feuilles uniquement
    10 g
  • de vinaigre de vin rouge
    10 g
  • d'échalote
    60 g
Salade d'haricots blancs avec pesto de roquette
  • d'amandes effilées
    30 g
  • de parmesan
    25 g
  • de roquette
    100 g
  • gousse d'ail
    1
  • de sel
    1 pincée
  • de jus de citron, fraîchement pressé
    20 g
  • d'huile d'olive
    40 g
  • d'haricots blancs, en boîte non égouttés (ex. haricot beurre/haricot Cannellini)
    800 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 712 kcal / 2981 kJ
Białko 55 g
Tłuszcz 43 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 5.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...