Soupe de pois cassés finlandaise

Soupe de pois cassés finlandaise

3.9 38 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz.
6 portions

Składniki

La veille
  • 300 g de pois cassés
Le jour même
  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 100 g de carotte coupée en tronçons
  • 150 g de céleri-rave coupé en dés (1 cm)
  • 150 g de rutabaga coupé en dés (1 cm)
  • 100 g de pomme de terre coupée en dés (1 cm)
  • 100 g de poitrine de porc découennée, coupée en dés (1 cm)
  • 1 branche de thym frais
  • 20 g de beurre
  • 900 g d'eau
  • 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 16.5 g
Kalorie 1205.8 kJ / 288.5 kcal
Tłuszcz 7.2 g
Błonnik 6.2 g
Węglowodany 37.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...