Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tártaro
- 40 g alcaparras
- 40 g cornichons
- 50 g chalota
- 250 g lombo de novilho cortado em pedaços (3 cm aprox.), semi-congelado (1 hora no congelador aprox.)
- 250 g lombo de novilho cortado em pedaços (3 cm aprox.), semi-congelado
- Flor de sal q.b.
- Pimenta preta, moída no momento q.b.
Maionese de mostarda
- 125 g óleo de amendoim
- 2 gemas de ovo
- 40 g mostarda de Dijon
- 1 pitada de sal marinho
- Pimenta preta, moída no momento q.b. p/ servir
- Alcaparras q.b. p/ servir
- Flor de sal q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2120.2 kJ / 506.7 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 457.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vichyssoise
40min
Tártaro de bacalhau e melancia
Brak ocen
Sopa fria de pepino e ervas aromáticas
30min
Patê de fígado
25min
Risoto
30min
Rolinhos de linguado, puré de aipo e espargos
45min
Sorvete de tomate com manjericão
8 godz.
Poke de atum
30min
Ceviche de salmão
5h
Salmorejo
25min
Rosbife com molho de manga e malagueta
2 godz. 45 min
Vazia com chimichurri
2h