Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 50 g queijo Gruyère cortado em pedaços
- 75 g manteiga cortada em pedaços pequenos (1-2 cm aprox.), previamente congelada, mais q.b. p/ untar
- 100 g farinha p/ pão s/ glúten, mais q.b. p/ polvilhar
- 50 g amido de milho
- 50 g água fria
- 1 c. chá de sal
Recheio
- 150 g bacon cortado em cubos
- 4 ovos
- 50 g leite
- 100 g natas, min. 30% de gordura
- ¼ c. chá de sal
- 2 pitadas de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1320.2 kJ / 315.5 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 575.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Couves com ervilhas e azeite de ervas
40 Min
Clafoutis de tomate-cereja
50 Min
Quentão simples
Brak ocen
Sorbet de banana com flocos de chocolate
5 min
Panetone de Frutas
7 Std. 30 Min
Café cremoso com especiarias
Brak ocen
Tacos com legumes e feijão - TM6
30min
Fritata de curgete e ricota
40 Min
Tarte de arroz, ervilhas e presunto
1h 15 min
Quiche de ratatouille e mascarpone
55 min
Waffles de legumes (Baby-Led Weaning)
Brak ocen
Crepes com frango
1 godz. 35 min