Quiche Lorraine sem glúten

Quiche Lorraine sem glúten

4.7 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 fatias

Składniki

Massa
  • queijo Gruyère cortado em pedaços
    50 g
  • manteiga cortada em pedaços pequenos (1-2 cm aprox.), previamente congelada, mais q.b. p/ untar
    75 g
  • farinha p/ pão s/ glúten mais q.b. p/ polvilhar
    100 g
  • amido de milho
    50 g
  • água fria
    50 g
  • sal
    1 c. chá de
Recheio
  • bacon cortado em cubos
    150 g
  • ovos
    4
  • leite
    50 g
  • natas, min. 30% de gordura
    100 g
  • sal
    ¼ c. chá de
  • pimenta
    2 pitadas de

Wartości odżywcze na 1 fatia

Kalorie 315.5 kcal / 1320.2 kJ
Białko 9.5 g
Tłuszcz 24.8 g
Węglowodany 14.7 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 12.3 g
Sód 575.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...