Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g lagostins c/ casca abertos ao meio
- 1 c. chá de sal
- 1 c. sopa de folhas de tomilho-limão
- 1 limão (raspa e sumo)
- 40 g queijo parmesão
- 80 g chalota
- 70 g manteiga
- 10 g manjericão
- 10 g coentros
- 100 g queijo mascarpone
- 3 dentes de alho
-
150
g espumante
lub 150 g champanhe - 800 g água
-
1
c. chá de caldo de marisco
lub 1 cubo caldo de marisco - 350 g arroz p/ risoto
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2082.6 kJ / 497.8 kcal
- Białko
- 22.2 g
- Węglowodany
- 55.4 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 1119.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Abacate recheado com camarão e sapateira
5min
Patê de bacalhau
2h 20min
Piza de alcachofra
Brak ocen
Caril de camarão com vieiras e arroz de coco
55min
Caril de camarão
35min
Tártaro de salmão
1h 30min
Sopa cremosa de aspargos
30min
Risoto preto com camarão
45min
Risoto de tamboril
50min
Fricassé de camarão-tigre
35min
Temaki de salmão
45min
Risoto de camarão, espargos e açafrão
45min