Huevos duros en salsa verde

Huevos duros en salsa verde

4.4 80 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 raciones

Składniki

  • 8 huevos medianos o pequeños
  • 1500 g de agua
  • 10 g de vinagre
  • 2 dientes de ajo
  • 2 - 3 ramitas de perejil fresco (reserve unas hojas para decorar)
  • 80 g de aceite de oliva
  • 80 g de jamón serrano en dados
  • 15 g de harina
  • 250 g de caldo de ave
  • 1 pellizco de sal
  • 1 sobre de hebras de azafrán (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 454 kcal / 1900 kJ
Białko 22.8 g
Tłuszcz 38.6 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 0.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...