Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 huevos medianos o pequeños
- 1500 g de agua
- 10 g de vinagre
- 2 dientes de ajo
- 2 - 3 ramitas de perejil fresco (reserve unas hojas para decorar)
- 80 g de aceite de oliva
- 80 g de jamón serrano en dados
- 15 g de harina
- 250 g de caldo de ave
- 1 pellizco de sal
- 1 sobre de hebras de azafrán (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1900 kJ / 454 kcal
- Białko
- 22.8 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 38.6 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Guisantes con jamón
30 Min
Huevos rotos con patatas y jamón
30 Min
Huevos al vapor
15 Min
Patatas al vapor
30 Min
Huevos rellenos de jamón
15 Min
Ensaladilla rusa
1 Std. 15 Min
Huevos cocidos
20 Min
Merluza con mayonesa, tomate y judías verdes crujientes
1 Std.
Huevos nube
20 Min
Pimientos verdes con chorizo para dos
30 Min
Huevos rellenos de carne
40 Min
Patatas bravas en tempura
1 Std. 10 Min