Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 60 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 20 g Öl von den Tomaten
- 1000 g Wasser
-
1
Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
lub 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 1 rote Paprika (ca. 170 g), gewürfelt
- 450 g Wirsing, in feinen Streifen (1 x 5 cm)
- 250 g Bandnudeln, mit 8 Minuten Garzeit
- 100 g Schmand
- 50 g Kräuterschmelzkäse
- 3 Prisen Muskat
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 TL Senf (opcjonalnie)
- 1 EL Mehl (10 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1846 kJ / 442 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 10.1 g
Alternatywne przepisy
Wirsing-Tomaten-Pasta
35 min
Wirsing-Kartoffel-Topf mit Bratwurstbrät
1sa 10 dk
Gemüseeintopf für Hungrige
1sa 10 dk
Spitzkohlauflauf
1h 20min
Schnüsch
45min
Spitzkohl-Kartoffel-Gemüse
40min
Wirsing mit Leberkäse, Kartoffeln und Käsesauce
50 min
Spitzkohleintopf mit Bandnudeln
35 min
Wirsing-Kartoffel-Auflauf mit Ziegengouda
1 godz.
Kohlrabi-Kartoffel-Auflauf mit Basilikumsauce
1sa 10 dk
Kartoffel-Blumenkohl-Gratin
1 godz.
Wirsing-Möhren-Curry
1sa 10 dk