Hackbällchen mit Tomatenbulgur und Feta

Hackbällchen mit Tomatenbulgur und Feta

4.2 842 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

Hackfleischmischung für Bällchen
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Toastbrot (Sandwichtoast)
    2 Scheiben
  • Rinderhackfleisch
    500 g
  • Ei
    1
  • Wasser
    100 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Zimt
    1 Prise
  • gemahlener Koriander
    1 Msp.
Tomatenbulgur und Hackbällchen
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Olivenöl
    30 g
  • Bulgur
    300 g
  • stückige Tomaten (400 g)
    1 Dose
  • Wasser
    300 g
  • Gemüsebrühe (für 0,5 l)
    ½ Würfel
    ½ TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Öl zum Braten
  • Feta zerkrümelt
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 779 kcal / 3263 kJ
Białko 41 g
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 66 g
Błonnik 9.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...