Gebackener Lachs und Kartoffeln mit Dill

Gebackener Lachs und Kartoffeln mit Dill

3.5 2.4K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    200 g
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    20 g
  • Kartoffeln, festkochend in Stücken (ca. 2-3 cm)
    500 g
  • Wasser
    400 g
  • Salz
    2 TL
  • Blattspinat, frisch geputzt, grob zerzupft
    150 g
  • Lachsfilet, frisch, ohne Haut in Stücken (ca. 5 x 2 cm)
    500 g
  • Dill abgezupft, nach Geschmack
    10 - 15 g
  • Frischkäse
    150 g
  • Milch
    250 g
  • Eier
    4
  • Pfeffer
    2 Prisen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 42 g
Kalorie 2800 kJ / 671 kcal
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...