Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g natives Olivenöl
- 30 g Schalotten
- 400 g Hähnchenbrustfilet, in Würfeln (2-3 cm)
- 8 Oliven, schwarz, entsteint, halbiert
- 8 Oliven, grün, entsteint, halbiert
- 1 ½ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 680 g Wasser
- 1 TL Tomatenmark
- 350 g Nudeln, trocken, Sorte Tortiglioni
- 1 Prise Oregano, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2084 kJ / 498 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linguine mit Krabben und Garnelen
25 min
Conchiglie mit frischer Tomatensauce und Ziegenkäse
45 min
Fusilli mit pikanten Miesmuscheln
55min
Pasta mit Garnelen-Pfeffer-Sauce
30 min
Tagliolini mediterran mit Schwertfisch
20 min
Auberginen-Tomaten-Pasta
45 min
Gemüsereis mit gefüllten Schnitzelchen
25 min
Herbstliche Tagliatelle
35 min
Linguine mit Lachs und Wodkasauce
20 min
Pasta nach Paella Art
30 min
Hähnchen-Zucchini-Pasta
30 min
One-Pot-Pasta mit Zitronen-Hähnchen
45 min