Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g azeite
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 120 g cenoura cortada em pedaços
- 1000 g água
- 1 c. chá de sal
- 150 g folhas de agrião
- 400 g feijão-frade cozido escorrido
- 80 g massa tipo pevide
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 803.3 kJ / 192 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 29.4 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 423.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Canja de feijão-frade
1h
Sopa de grelos à portuguesa
1h
Sopa de feijão encarnado com abóbora
30min
Sopa de grão e coentros
40min
Sopa de entulho
1h 30min
Sopa de feijão com couve-portuguesa
35min
Sopa de tomate com feijão
40min
Sopa 2 feijões
45min
Sopa de feijão-branco com couve-galega
55min
Aveludado de agrião
35min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35min
Sopa do campo
40min