Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
- 40 g azeite
- 200 g nabo cortado em pedaços
- 200 g curgete cortada em pedaços
- 170 g folhas de agrião cortadas em pedaços
- 400 g feijoca cozida escorrida
- 1 ½ c. chá de sal
- 1000 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 690.2 kJ / 165 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 630.1 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de Santa Teresinha à maneira da Margarida
45min
Sopa de couve e batata
50min
Sopa de feijão encarnado com abóbora
30min
Sopa de feijão-verde
35min
Sopa de grão e coentros
40min
Sopa com favas e coentros
35min
Sopa de feijão-frade com nabiças
40min
Sopa da horta
55min
Sopa de nabiças
35min
Sopa de grão com espinafres
40min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35min
Sopa de nabiças e feijão branco
35min