Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 - 140 g oscypka lub innego wędzonego żółtego sera, pokrojonego na kawałki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g)
- 1 żółtko
- 1 - 2 łyżki wody
- sól, do posypania
- pieprz czarny, mielony, do posypania
- kminek, mielony, do posypania
- zioła prowansalskie, suszone do posypania (opcjonalnie)
- pestki dyni, łuskane, do posypania (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 318 kJ / 76 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 137 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasteczka czosnkowe
50min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1h 30min
Ciasteczka z gorgonzolą
40min
Krążki cukinii nadziewane masą serową
55min
Muffinki pomidorowe z serem feta
40min
Sałatka z młodych ziemniaków
50min
Polano bożonarodzeniowe
45 min
Czeska pasta piwna
1h 10min
Sałatka z serem
5 min
Focaccia serowa z pomidorami
45 min
Pieczarki nadziewane
1 godz.
Crostini z kozim serem i pastą z groszku
25min