
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 - 140 g oscypka lub innego wędzonego żółtego sera, pokrojonego na kawałki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g)
- 1 żółtko
- 1 - 2 łyżki wody
- sól do posypania
- pieprz czarny, mielony do posypania
- kminek, mielony do posypania
- zioła prowansalskie, suszone do posypania (opcjonalnie)
- pestki dyni łuskane, do posypania (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 76 kcal / 318 kJ
- Białko
- 3 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Węglowodany
- 5 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Sód
- 137 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta pomidorowa z bazylią i serem feta
10 min
Ciasteczka czosnkowe
50 min
Ciasteczka z gorgonzolą
40 min
Sałatka makaronowa z salami
35 min
Aromatyczne bułeczki zakochanych
2 godz. 10 min
Kulki z cukinią i serem feta
40 min
Sałatka ziemniaczana z boczkiem
4 godz. 10 min
Sałatka z serem
5 min
Sałatka z szynką, serem i awokado
15 min
Sałatka jubileuszowa Agnieszki Wieczorek
25 min
Czeska pasta piwna
1 godz. 10 min
Sałatka ziemniaczana
50 godz.