Urządzenia i Akcesoria
Przekąska z oscypkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
24 kawałki
Składniki
-
120 - 140 g oscypka lub innego wędzonego żółtego sera, pokrojonego na kawałki
-
1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g)
-
1 żółtko
-
1 - 2 łyżki wody
-
sól do posypania
-
pieprz czarny, mielony do posypania
-
kminek, mielony do posypania
-
zioła prowansalskie, suszone do posypania (opcjonalnie)
-
pestki dyni łuskane, do posypania (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
137 mg
Białko
3 g
Kalorie
318 kJ /
76 kcal
Tłuszcz
5.2 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEKĄSKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Muffinki pomidorowe z serem feta
40 min
Rolada mięsna w cieście francuskim
50 min
Pasta z cukinii i czosnku
55 min
Ciasteczka czosnkowe
50 min
Ciasteczka z gorgonzolą
40 min
Czeska pasta piwna
1 godz. 10 min
Dip serowy
10 min
Muffinki z tuńczykiem
50 min
Kulki z cukinią i serem feta
40 min
Krążki cukinii nadziewane masą serową
55 min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1 godz. 30 min
Pasta pomidorowa z bazylią i serem feta
10 min