Urządzenia i Akcesoria
Rolada rybna ze śliwką zawinięta w boczek
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju
-
150 g śliwek suszonych, bez pestek
-
1 łyżeczka miodu
-
½ - 1 płaska łyżeczka chili, mielonego½ - 1 płaska łyżeczka pasty chili
-
1 płaska łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1000 g filetów z ryby o białym mięsie, np. mintaja, mrożonych, uprzednio rozmrożonych i odciśniętych z wody, pokrojonych na kawałki1000 g filetów z ryby o białym mięsie np. mintaja, bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki
-
2 jajka
-
30 - 40 g kaszy manny
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g boczku wędzonego, surowego, w plastrach
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
368.6 mg
Białko
20.6 g
Kalorie
907.9 kJ /
217 kcal
Tłuszcz
10.5 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WYTRAWNE ROLADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Terrina z łososia i ricotty
4 godz. 35 min
Śledzie po japońsku
45 min
Śledzie po kaszubsku
13 godz. 45 min
Śledzie po wileńsku
13 godz. 45 min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16 godz. 15 min
Rolada szpinakowa z łososiem
2 godz. 50 min
Balotyna z kaczki
2 godz. 45 min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 godz. 15 min
Pulpety z karpia w galarecie
4 godz. 10 min
Kulebiak z rybą i warzywami
2 godz.
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min
Ryba po grecku
45 min