Urządzenia i Akcesoria
Rolada rybna ze śliwką zawinięta w boczek
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju
-
150 g śliwek suszonych, bez pestek
-
1 łyżeczka miodu
-
½ - 1 płaska łyżeczka chili, mielonego½ - 1 płaska łyżeczka pasty chili
-
1 płaska łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1000 g filetów z ryby o białym mięsie, np. mintaja, mrożonych, uprzednio rozmrożonych i odciśniętych z wody, pokrojonych na kawałki1000 g filetów z ryby o białym mięsie np. mintaja, bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki
-
2 jajka
-
30 - 40 g kaszy manny
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g boczku wędzonego, surowego, w plastrach
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
368.6 mg
Białko
20.6 g
Kalorie
907.9 kJ /
217 kcal
Tłuszcz
10.5 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WYTRAWNE ROLADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kaczka nadziewana farszem mięsno-grzybowym
3 Std. 40 Min
Kaczka faszerowana mięsem i morelami, kasza gryczana z żurawiną
4 Std. 10 Min
Perliczki pieczone z jałowcem
2 Std.
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 Std. 15 Min
Zupa rybna z pulpetami z karpia
2 Std.
Pieczony schab z orzechami i pudrem z grzybów
1 Std. 40 Min
Szaszłyki z mięsa mielonego ze śliwką
1 Std.
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1 Std. 25 Min
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 Std. 50 Min
Rolada z karkówki z grzybami
2 Std. 35 Min
Karkówka po karkonosku
1 Std. 50 Min
Baleron z karkówki
50 Std. 30 Min