Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de chocolat
- 100 g de noix du Brésil
- 80 g de cassonade
- 120 g de beurre doux mou
- 1 œuf
- ½ c. à café d'extrait de vanille
- 220 g de farine de blé
- 20 g de noix de coco râpée
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 617.5 kJ / 148.3 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sablés au sarrasin et à la noisette
1h 30min
Petits sablés au chocolat, cacao et fleur de sel
2 godz. 30 min
Biscuits aux amandes
55min
Cookies au chocolat et aux noix
45 min
Biscuits à l'avoine
1 godz.
Cookies des 1000 et 1 nuits
45 min
Cookies choco-speculoos
30 min
Cookies chocolat-cacahuète
35min
Biscuits craquelés au chocolat
2 godz. 35 min
Muffins à la banane et aux pépites de chocolat
30 min
Sablés diamant vanille
1 godz.
Cookies aux 3 chocolats
50min