Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'oignons (2 oignons moyens)
- 3 gousses d'ail
- 50 g de basilic frais
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 80 g d'huile d'olive
- 1 c. à soupe de concentré de tomate
- 1500 g de tomates, bien mûres, pelées et épépinées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 580 kJ / 139 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
L'incontournable sauce bolognaise
50min
Sauce tomate-basilic et jambon cru
40min
Sauce tomate
40min
Pizza aux poivrons
1j 55 menit
Pizza à la marinara
1h 35 min
Couscous marocain
50min
Sauce bolognaise XXL
50min
Gratin de pomme de terre, tomate et kefta, sauce au poivron
1h 35 min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2h 15min
Sauce tomate épicée
25 min
Pesto au basilic XXL
15min
Pâte à pizza (à personnaliser)
1h 10min