Fish and potatoes with tomato sauce

Fish and potatoes with tomato sauce

4.2 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • potatoes cut in pieces (3-4 cm)
    800 g
  • olive oil plus extra for greasing
    30 g
  • hake steaks (120-200 g each)
    6
    6 white fish fillets, (any type of white fish, 120-200 g each)
  • salt adjust to taste
    1 tsp
  • onions cut in halves
    150 g
  • garlic clove
    1
  • carrots cut in pieces
    100 g
  • white wine (opcjonalnie)
    50 g
  • tomatoes cut in pieces
    400 g
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • salt adjust to taste
    1 tsp
  • water
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 302 kcal / 1269 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 3.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...