Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Flammkuchenteig
- 100 g Wasser, kalt
- 1 Eidotter
- ½ TL Salz
- 200 g Weizenmehl, glatt
- 20 g Olivenöl
Belag und Fertigstellung
- 1 Zweiglein Rosmarin, frisch, Nadeln abgezupft
- 5 Zweiglein Thymian, frisch, Blättchen abgezupft
- 2 rote Zwiebeln
- 150 g Hokkaidokürbisfleisch
- 1 Birne
- 1 Radicchio, klein
- 2 EL Olivenöl (20 g)
- 1 TL Rohrohrzucker
- 1 TL Salz
- 100 g Sauerrahm
- 100 g Crème fraîche
- 1 Eidotter
- 100 g geräucherter Schinken, in Scheiben
-
100
g Ziegenfrischkäse, in Scheiben
lub 100 g geriebener Käse (z. B. Pizzakäse)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2414 kJ / 577 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 792 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zucchinipuffer mit Avocadocreme und Joghurtdip
50 min.
Rote-Rüben-Tarte mit Feta
50 min.
Kürbis-Rosmarin-Quiche
1h
Kürbislasagne
1 Std. 40 Min
Kürbisrisotto
45 min.
Kürbis-Pizza
1h
Grüne Knödel mit Kürbis-Pastinaken-Mus
1h
Focaccia Blumenwiese
1 Std. 40 Min
Rotkrautstrudel
1h 10 min.
Gemüse-Rosen-Tarte
1 Std. 40 Min
Rotkrautsalat mit knusprigem Feta und Kräuterpesto
40 min.
Wurzelschmarrn aus dem Ofen mit Sauerrahmdip
50 min.