Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rote Zwiebel (ca. 80 g), halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Olivenöl
- 1 rote Paprika (ca. 150 g), gewürfelt (1,5 cm)
- 1 grüne Paprika (ca. 150 g), gewürfelt (1,5 cm)
- 2 Dosen weiße Bohnen (Abtropfgew. à 240 g), abgetropft
- 2 Dosen stückige Tomaten (à 400 g)
- 50 g Tomatenmark
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 80 g Wasser
- 1 TL Bohnenkraut, getrocknet (opcjonalnie)
- 2 EL Basilikumblätter, frisch, in Streifen
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- ½ - 1 TL brauner Zucker
- 80 g Oliven, schwarz, entsteint (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1166 kJ / 277 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 16.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestrone mit Kichererbsen
13sa
Provenzalischer Bohnen-Tomaten-Topf
1 Std.
Kidneybohnen-Curry
30min
Sauerkraut-Tomaten-Eintopf
45 min
Sauerkrautsuppe mit weißen Bohnen
40 min
Gigantes (Weiße Riesenbohnen im Tomatensud)
45 min
Bunte Bohnensuppe
50 min
Orientalischer Linseneintopf
35 min
Arabischer Eintopf Koshari
35 min
Rauchiger Bohneneintopf
30min
Bohnen-Tomaten-Eintopf
45 min
Linsen-Tomaten-Suppe
30min