Wersje kompatybilne
Apple Mousse Crumble with Rosemary Ice Cream (Matthew Kenney)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rosemary Ice Cream
- 795 g oat milk
- 3 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 60 g white sugar
- 200 g sugar syrup (see Tips)
- ½ teaspoon xanthan gum
Apple Mousse
- 425 g water
- 1020 g Granny Smith apple (approx. 6 apples), peeled, cored, halved, each half cut into 4 wedges
- 215 g white sugar
- 1 tsp agar agar
- oil spray
- 315 g aquafaba
- 2 tsp coconut cream
- 1 pinch cream of tartar
- ½ tsp xanthan gum
Toasted Oat Crumble
- 1 tsp fresh rosemary, leaves only, chopped
- 140 g brown sugar
- 70 g rolled oats
- 155 g plain flour
- 1 tsp salt
- 155 g vegan butter, in pieces (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1847.8 kJ / 441.6 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 82.5 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 347.4 mg
Alternatywne przepisy
Grated carrot salad (Thermomix® Cutter)
10min
Custard horns
1 Std. 45 Min
Figs with spiced custard and nougat cream
40 min
Spiced poached pears with vanilla cheesecake and gingernut crumb
5h 30min
Chai latte parfait
29 Std. 5 Min
Veal sweetbreads with creamy white wine sauce
3h 30min
Banana sesame cake
4 Std. 20 Min
Cashew spread (10-12 months)
5 min
Wholegrain scones
30 min
"To die for" mini pavlovas (TM6)
2h 40min
Tuna Deviled Eggs
40 min
Sticky date pudding
1 Std. 30 Min