
Wersje kompatybilne
Apple Mousse Crumble with Rosemary Ice Cream (Matthew Kenney)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rosemary Ice Cream
- 795 g oat milk
- 3 sprigs fresh rosemary leaves only
- 60 g white sugar
- 200 g sugar syrup (see Tips)
- ½ teaspoon xanthan gum
Apple Mousse
- 425 g water
- 1020 g Granny Smith apple (approx. 6 apples), peeled, cored, halved, each half cut into 4 wedges
- 115 g white sugar
- 1 tsp agar agar
- oil spray
- 315 g aquafaba
- 2 tsp coconut cream
- 1 pinch cream of tartar
- ½ tsp xanthan gum
- 100 g white sugar
Toasted Oat Crumble
- 1 tsp fresh rosemary leaves only, chopped
- 140 g brown sugar
- 70 g rolled oats
- 1 tsp salt
- 155 g vegan butter in pieces (see Tips)
- 155 g plain flour
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 452 kcal / 1891.1 kJ
- Białko
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Węglowodany
- 81.4 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Sód
- 323.1 mg
Alternatywne przepisy
Dumpling wrappers
1 godz.
Quark with pickled radish (Thermomix® Cutter, TM6)
4 godz. 35 min
Vegan ube ice cream
24 godz. 10 min
Kangaroo Bolognaise (Mark Olive)
2 godz. 30 min
Banana bread
1 godz. 40 min
Basil pesto
10 min
Brandy custard (TM6)
15 min
Crumbed cutlets with cauliflower purée (Post-natal)
40 min
Carrot top pesto
15 min
Mango yoghurt thick shake
5 min
Runny custard (TM6 - 6-8 portions)
15 min
Mushroom sauce
20 min