青蔬野菜蒟蒻湯麵

青蔬野菜蒟蒻湯麵

4.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 人份

Składniki

  • 乾香菇
    15 克
  • 溫水
    100 克
  • 蔬菜高湯
    450 克
  • 紅蘿蔔 去皮,切絲(約0.3公分)
    60 克
  • 小白菜 切段(約3公分)
    60 克
  • 紅鳳菜 取葉,切段(約3公分)
    100 克
  • 依個人口味調整
    ½ - 1 茶匙
  • 白胡椒粉
    ⅛ - ¼ 茶匙
  • 切絲
    5 克
  • 蒟蒻麵 以剪刀剪成兩段
    150 克
  • 白芝麻 (opcjonalnie) 少許

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 6.5 g
Kalorie 333 kJ / 80 kcal
Tłuszcz 0.5 g
Błonnik 7.5 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...