糯米椒炒豬肉

糯米椒炒豬肉

4.6 13 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 人份

Składniki

  • 5 克
  • 五花肉 切條(約1公分)
    150 克
  • 蒜頭 切片
    10 克
  • 切片
    10 克
  • 豆豉 洗淨,瀝乾
    1 茶匙
  • 糯米椒 切斜段(約3公分)
    150 克
  • 新鮮紅辣椒 切斜段(約3公分)
    20 克
  • 1 茶匙
  • 醬油
    1 茶匙
  • 辣豆瓣醬 依個人口味調整
    1 - 2 茶匙
  • 米酒
    1 大匙

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 217.4 mg
Białko 6.7 g
Kalorie 763.5 kJ / 182.7 kcal
Tłuszcz 14.3 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Węglowodany 5.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...