糯米椒炒豬肉
TM6

糯米椒炒豬肉

4.6 (13 ocen)

Składniki

  • 5 克 油
  • 150 克 五花肉 ,切條(約1公分)
  • 10 克 蒜頭 ,切片
  • 10 克 薑 ,切片
  • 1 茶匙 豆豉 ,洗淨,瀝乾
  • 150 克 糯米椒 ,切斜段(約3公分)
  • 20 克 新鮮紅辣椒 ,切斜段(約3公分)
  • 1 茶匙 糖
  • 1 茶匙 醬油
  • 1 - 2 茶匙 辣豆瓣醬 ,依個人口味調整
  • 1 大匙 米酒

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
763.5 kJ / 182.7 kcal
Białko
6.7 g
Węglowodany
5.6 g
Tłuszcz
14.3 g
Tłuszcz nasycony
5.4 g
Błonnik
2.2 g
Sód
217.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy