Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g water
- 500 g whole chicken legs (approx 2 whole chicken legs), with skin, boneless
- ½ tsp salt
- 3 slices fresh ginger
- 1 spring onion, cut in 4 cm length
- 2 garlic cloves
- 3 tbsp chilli oil
- 1 tbsp light soy sauce
- 1 tsp vinegar
- 1 tsp sugar
- 2 dried chillies, deseeded, cut in 1 cm length
- 1 tsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- ½ tsp sesame oil, dark (roasted)
- 1 sprig fresh coriander, leaves only, to garnish
- 1 pinch white sesame seeds, toasted, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1372 kJ / 327 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 28 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry Chicken
1h
Ginger sesame oil chicken
25 min
Sweet And Sour Prawns
25 min
Green Chillies With Pork Belly
25 min
Oil-free honey chicken wings
50 min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 min
Dried Chilli Chicken with Potato
30 min
Curry Fish
35 min
Curry chicken
1h
Braised Chicken Wings With Mushrooms
1h
Four Course Meal (Chicken Rice)
1h 25min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 min