Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g water
- 500 g whole chicken legs (approx 2 whole chicken legs), with skin, boneless
- ½ tsp salt
- 3 slices fresh ginger
- 1 spring onion, cut in 4 cm length
- 2 garlic cloves
- 3 tbsp chilli oil
- 1 tbsp light soy sauce
- 1 tsp vinegar
- 1 tsp sugar
- 2 dried chillies, deseeded, cut in 1 cm length
- 1 tsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- ½ tsp sesame oil, dark (roasted)
- 1 sprig fresh coriander, leaves only, to garnish
- 1 pinch white sesame seeds, toasted, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1372 kJ / 327 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 28 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ginger sesame oil chicken
25min
Oil-free honey chicken wings
50 min
Spicy Black Pepper Chicken
50 min
Summer seafood soup
45 min
Dried Chilli Chicken with Potato
30 min
Kung Po Chicken (Dried Chilli Chicken)
1 godz.
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30 min
Vietnamese Lemongrass Chicken
1h 5min
Steamed Chicken with Dang Gui
1 godz. 30 min
Braised Yee Mee
30 min
Braised Chicken with Mushroom
1 godz. 30 min
Tamarind Pork Curry
35min