Urządzenia i Akcesoria
Braised Duck With Sour Plum Sauce
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
8 portions
Składniki
-
duck with skin and bone, cut in pieces (4 cm)800 g
-
ginger juice50 g
-
Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)30 g
-
oyster sauce30 g
-
dark soy sauce50 g
-
light soy sauce30 g
-
sour plum sauce homemade or store-bought250 g
-
dark brown sugar50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
885 mg
Białko
19 g
Kalorie
1305 kJ /
312 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sweet and sour pork ribs
40 min
Lemon Chicken
25 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Soy Sauce Chicken
45 min
Braised pork belly
55 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1 godz. 45 min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 min
Salted Vegetables Duck Soup
2 godz. 5 min
Rice Wine Chicken
30 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 godz. 50 min
Taiwanese three cup chicken
20 min