Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g duck, with skin and bone, cut in pieces (4 cm)
- 50 g ginger juice
- 30 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 30 g oyster sauce
- 50 g dark soy sauce
- 30 g light soy sauce
- 250 g sour plum sauce, homemade or store-bought
- 50 g dark brown sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1305 kJ / 312 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 885 mg
Alternatywne przepisy
Sweet and sour pork ribs
40 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Salted Fish Pork Belly
30 min
Pork Ball Soup With Cabbage
25min
Rice Wine Chicken
30 min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50min
Sous-Vide Drunken Chicken
2h
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min
Vinegar Pork Knuckle
3h 15min
Pineapple Pork Ribs
1h 10min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25min
Braised Chicken Wings With Mushrooms
1h