![Steamed Pepper Chicken Steamed Pepper Chicken](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1994e62fa14d74dfb94685b7dc457bb6/Derivates/91fc2f6238e666fbc584350a618c85482c2bd51d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g white peppercorns
- 60 g fresh ginger, cut in slices
- 2 whole chicken legs (approx. 600 g), preferably free-range chicken, rinsed, patted dry with kitchen paper
- ⅛ tsp salt
- 1 tsp toasted sesame oil
- 1 ½ tbsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 1200 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1667 kJ / 398 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 426 mg
Alternatywne przepisy
Curry Mee
30 Min
Steamed Chicken Essence
1h 10min
Tomato-egg drop soup
20 Min
Stir Fried Prawns with Soy Sauce
35 Min
Three-in-One Meal (Rice, Steamed Egg and Dang Gui Chicken)
1 godz. 30 min
Ginger sesame oil chicken
25 Min
Turmeric Chicken
50min
Beef Stew with Cauliflower Mash
2h
Ginger Pork
25 Min
One Pot Noodles
30 Min
Ang Chow Chicken (Red Fermented Rice Wine Chicken)
1 godz. 25 min
Hand Ripped Cabbage
20 Min