Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g white peppercorns
- 60 g fresh ginger, cut in slices
- 2 whole chicken legs (approx. 600 g), preferably free-range chicken, rinsed, patted dry with kitchen paper
- ⅛ tsp salt
- 1 tsp toasted sesame oil
- 1 ½ tbsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 1200 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1667 kJ / 398 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 426 mg
Alternatywne przepisy
Braised Chicken with Mushroom
1h 30min
Garlic, Olive Oil and Chilli Spaghetti
30 min
Green Papaya Fish Soup
2 godz. 15 min
Braised Mushroom With Broccoli And Beancurd Sheets
35min
Stir Fried Broccoli with Carrot
15min
Lontong (Rice Cakes With Vegetable Curry)
30 min
Three-in-One Meal (Rice, Steamed Egg and Dang Gui Chicken)
1h 30min
Three Course Meal (Multigrain Rice, Cod And Kai Lan)
30 min
Stir Fried Prawns with Soy Sauce
35min
Braised Rice Wine Fish
20 min
Braised Eggs
Brak ocen
Cantonese Steamed Fish
40 min