![Clams with Garlic Sauce Clams with Garlic Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3D25A9BD-78B3-4E2D-8677-FD0FA7134BF3/Derivates/3DCEC653-3431-41E5-9FB4-F2DCDC12B10B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g venus clams
- 2 tsp fine sea salt
- 70 g olive oil
- 6 garlic cloves, large
- 15 g mustard
- 150 g water, plus extra for soaking
- 15 g white wine
- fresh coriander leaves, roughly chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1272 kJ / 304 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Cod Soup with Crispy Bacon and Leeks
45min
Yucatán-style Sea Bass Baked in Banana Leaves with Sweetcorn Rice
1h
Creamy Mushroom Soup
20 Min
Chawan Mushi (Japanese Savoury Egg Custard)
35 min
Clams marinières
30 min
Prawn Gratin with Pink Peppercorns
30 min
Mushroom Beef Balls
50 min
Five-spice Duck with Mushrooms, Asian Vegetables and Rice
1 Std. 5 Min
Mixed Seafood with Tomato and Herb Sauce
30 min
Salmon in mushroom cream sauce with potatoes
50 min
Salmon Tikka Dinner with Steamed Rice
40 min
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35 min