Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 perch fillets (approx. 200 g each), skin on
- ½ tsp fine sea salt
- 1 Tbsp Shaoxing rice wine
- 2 spring onions, cut in thin strips (4 cm)
- 5 g fresh root ginger, peeled, cut in thin strips (3 cm)
- 500 g water
- 1 Tbsp soy sauce, seasoned, for seafood (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 460 kJ / 110 kcal
- Białko
- 18.9 g
- Węglowodany
- 0.7 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
Alternatywne przepisy
Steamed Salmon with Courgetti
35min
Stir-fried Vegetables
10min
Stir-fried Prawns with Spring Onions
20min
Spiced Garlic Prawns and Squid
20min
Salted Vegetables Duck Soup
2h 5min
Moonlight Over the Lotus Pond (Stir Fried Vegetable Mix with Prawns)
30min
Rice Wine Chicken
30min
Pea Soup with Squid and Tomatoes
50min
Steamed Plaice with Tomato Sauce
30min
Celery and Cashew Nuts
20min
Steamed Fish Fillets
25min
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35min