Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 perch fillets (approx. 200 g each), skin on
- ½ tsp fine sea salt
- 1 Tbsp Shaoxing rice wine
- 2 spring onions, cut in thin strips (4 cm)
- 5 g fresh root ginger, peeled, cut in thin strips (3 cm)
- 500 g water
- 1 Tbsp soy sauce, seasoned, for seafood (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 460 kJ / 110 kcal
- Białko
- 18.9 g
- Węglowodany
- 0.7 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
Alternatywne przepisy
Honey and Soy Cod with Rice and Vegetables
55 min
Steamed Fish Fillets
25 min
Steamed smoked haddock with new potatoes and spinach
45 min
Cod with citrus butter
50 min
Prawn Stir-Fry with Rice and Vegetables
45 min
Pea and Ginger Soup, Lemon Salmon with Broccoli and Potatoes
45 min
Stir-fried Prawns with Spring Onions
20min
Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous
35 min
Stir-fried Vegetables
10min
Thai Steamed Trout Parcels
35 min
Fish and potatoes with tomato sauce
50 min
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35 min