Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g shallots, halved
- 2 garlic cloves
- 150 g tomatoes, quartered
- 50 g fresh lemon grass, cut in pieces (1 cm)
- 15 g galangal (Thai ginger), fresh root, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 100 g Thai chilli sauce, hot
- 1000 g water
- 8 fresh kaffir lime leaves
- 2 fish stock cube (for 0.5 l)
- 250 g fish fillets (e.g. red snapper, sea bream, monkfish), cut in pieces
- 120 g fresh oyster mushrooms, halved
- 20 g palm sugar
- 100 g fresh clams
- 250 g medium raw prawns, peeled
- 20 g fish sauce
- 20 g lime juice
- 3 spring onions, thinly sliced (1 cm)
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 968 kJ / 231 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sambal Belacan
10min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1h 25min
Thai Style Fried Mee Hoon
30 min
Fresh Prawn Spring Rolls
1h
Prawn and Fish Ball Soup with Ramen Noodles
35 Min
Kung Pao Prawns
45 min
Curry Fish
35 Min
Tom Yum with Prawns
25min
Hot and Sour Prawn Soup
15 Min
Tom Yum Goong
30 min
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35 Min