![Braised Chicken with Chestnuts Braised Chicken with Chestnuts](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FD5B77C7-CE81-4222-B2D2-D4D46ACF0A71/Derivates/D44F205F-04A9-4417-8DC0-128D82AD431F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 10 g vegetable oil
- 2 star anise
- 1 tsp ground Sichuan pepper (see tip) (opcjonalnie)
- 500 g chicken thighs, boneless and skinless, cut in pieces (5 cm)
- 300 g cooked chestnuts, peeled
- 10 g dark soy sauce
- 30 g light soy sauce
- 10 g granulated sugar
- 200 g water
- ½ tsp fine sea salt
- 2 spring onions, cut in pieces (4 cm), for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 625 kJ / 149 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 39.2 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Braised pork belly
55min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Salted Fish Pork Belly
30 Min
Braised Pork and Egg with Rice
45 Min
Stir-Fried Tofu in Hot Sauce
30 Min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50 Min
Spring onion pork ribs
1 Std.
Grilled Pork Skewers with Turmeric
7 godz. 10 min
Oriental Pork Meatballs with Noodles
1 Std.
Tamarind Pork Curry
35 Min
Taiwanese three cup chicken
20 Min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min