Chinese-style Stir-Fried Vegetables

Chinese-style Stir-Fried Vegetables

4.3 67 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • long red chilli halved, deseeded if desired
    1
  • garlic cloves
    2
  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm), to taste
    10 - 15 g
  • peanut oil
    30 g
  • mixed vegetables (e.g. cabbage, mushrooms, carrots, broccoli, red peppers), sliced (5 mm)
    500 g
  • fine sea salt or to taste
    1 pinch
  • oyster sauce to taste
    1 - 2 tsp
    soy sauce, to taste

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 137.9 kcal / 577.1 kJ
Białko 3.7 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 13.9 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Sód 359.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...