![Dim Sum 'Shao Mai' Dim Sum 'Shao Mai'](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/154305.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g carrot
Shao Mai Dough
- 50 g water
- 180 g plain flour
- 1 egg
Filling
- 300 g pork belly meat, boneless, skinless, cut in pieces (3 cm)
- 15 - 20 g fresh mushrooms (e.g. shiitake, button, chanterelle)
- 5 - 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm) (opcjonalnie)
- 270 g peeled, raw prawns, fresh or frozen
- 1 Tbsp sugar
- 2 Tbsp light sesame oil
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground white pepper
- 1 tsp cornflour
- vegetable oil, for greasing
- plain flour, for dusting
- 500 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 240 kJ / 57 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Japanese Ramen Noodle Soup
1h 40min
Slow-Cooked Pork Belly with Noodles and Chilli Sesame Sauce
4sa 25 dk
Thai-style prawn broth, Spicy apples
1h 15 min
Dim sum 'Shao mai'
2h
Taiwanese Steamed Buns
2h 45 min
Pork Buns (Nikuman)
2h
Chawan Mushi (Japanese Savoury Egg Custard)
35 min
Thai-style Prawn Broth, Spiced Apples
1h 15 min
Asian Chicken Noodle Soup
1j 35 menit
Pad Thai Noodles with Prawns
30 Min
Prawn Dumplings
1h 15 min
Steamed Cabbage and Pork Dumplings
1j 35 menit