Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g carrot
Shao Mai Dough
- 50 g water
- 180 g plain flour
- 1 egg
Filling
- 300 g pork belly meat, boneless, skinless, cut in pieces (3 cm)
- 15 - 20 g fresh mushrooms (e.g. shiitake, button, chanterelle)
- 5 - 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm) (opcjonalnie)
- 270 g peeled, raw prawns, fresh or frozen
- 1 Tbsp sugar
- 2 Tbsp light sesame oil
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground white pepper
- 1 tsp cornflour
- vegetable oil, for greasing
- plain flour, for dusting
- 500 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 240 kJ / 57 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Crab Croquettes with Romesco Sauce
5 godz. 20 min
Green Apple Bellini
3h 15min
Dim sum 'Shao mai'
2j
Sugarcane Water Chestnut Drink
50 menit
Korean Fried Chicken
3h 10min
Japanese Ramen Noodle Soup
1 Std. 40 Min
Chinese Vermicelli with Prawns and Garlic Sauce
1 Std. 15 Min
Thai Mussels
25 min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1j
Wonton Soup
1j
Taiwanese Steamed Buns
2h 45 min
Prawn Dumplings
1 Std. 15 Min