![Cous cous con calamaretti Cous cous con calamaretti](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/113966.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cous cous
- 250 g di cous cous
- 250 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva
Calamari
- 300 g di cipolla in quarti
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 1000 g di calamari interi piccoli, puliti
- 70 g di vino Porto
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1591 kJ / 381 kcal
- Białko
- 29.14 g
- Węglowodany
- 34.86 g
- Tłuszcz
- 13.84 g
- Błonnik
- 2.98 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di salmone, quinoa, feta e verdure miste
1h
Caponata di pesce spada e melanzane
1 Std. 30 Min
Cous cous delle Lipari ai frutti di mare e capperi
1h
Salsa crescione e sgombro affumicato
10min
Baccalà alla Veracruz
1h
Club Sandwich salmone, avocado con carotine e salsa teriyaki
4 Std.
Baccalà con patate e peperoni alla maggiorana
40 min
Risotto ai frutti della passione con scampi
1 Std. 30 Min
Girelline alla crema e cioccolato (di Luca Montersino)
6 Std.
Spaghetti pesce spada, peperoni e bottarga
50 min
Gazpacho di pomodoro e gamberi
2h 25min
Cotriade (brodetto di pesce Bretone)
1h 15min