Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cous cous
- 250 g di cous cous
- 250 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva
Calamari
- 300 g di cipolla in quarti
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 1000 g di calamari interi piccoli, puliti
- 70 g di vino Porto
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1591 kJ / 381 kcal
- Białko
- 29.14 g
- Węglowodany
- 34.86 g
- Tłuszcz
- 13.84 g
- Błonnik
- 2.98 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1h
Scampetti con maionese alla senape
30 分钟
Cous cous delle Lipari ai frutti di mare e capperi
1h
Polpo con patate alla salentina
1小时 10 分钟
Fideuá di polpo
1小时 10 分钟
Riso venere asparagi e frutti di mare con spiedini di merluzzo e zucchine
50 分钟
Chawan mushi
35min
Pulao di gamberi
50 分钟
Gamberoni zafferano e arancia
30 分钟
Capesante su mais bianco, salamino piccante e pop corn (di Mirko Ronzoni)
45min
Riso basmati mango e gamberi
45min
Gamberi in salsa cocktail
10 分钟