Apfelkuchen mit Guss

Apfelkuchen mit Guss

3.9 65 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 Stücke

Składniki

  • Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    150 g
  • Weizenkörner
    180 g
  • Walnüsse, halbiert
    100 g
  • Eier getrennt
    4
  • Rohrohrzucker oder Vollrohrzucker
    80 g
  • Salz
    1 Prise
  • Wasser
    120 g
  • Honig
    60 g
  • Vanille, gemahlen
    1 Msp.
  • Zitronensaft
    25 g
  • Äpfel entkernt, in mundgerechten Stücken, oder Spalten
    800 g
  • Saure Sahne
    200 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 6 g
Kalorie 1380 kJ / 330 kcal
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...