Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Strudelteig
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Prise Salz
- 150 g Wasser
- 30 g Öl und etwas mehr zum Bestreichen
Füllung und Fertigstellung
- 100 g Mandeln, blanchiert
- 100 g Zartbitter-Schokolade (50% Kakao), in Stücken
- 50 g Haferflocken, kernig
- 40 g Paniermehl
- 50 g brauner Zucker
- 900 g Birnen, geschält, geviertelt
- 1 EL Zitronensaft
- 100 g Butter, in Stücken
- 2 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1863 kJ / 445 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Topfenschmarrn ruckzuck
40 min.
Apfelknödel mit Vanillesauce
1 Std. 40 Min
Kirschenmichel mit Vanillesauce
40 min.
Apfel-Brötchen-Auflauf
1h 10 min.
Rote-Grütze-Hefeswirl
3h 20 min
Kokos-Schoko-Waffeln
1hod. 50min
Kirschlasagne
45 min.
Grießknöderl mit Nougatfülle
3 Std. 40 Min
Mohnknöpfli mit Beerengrütze
50 min.
Zwetschgen-Donauwelle
2h 30min
Apfelstrudel mit Zimt und Walnüssen
1h 20min
Rohrnudeln
1hod. 50min